Το δεξί κλικ έχει απενεργοποιηθεί για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
logo

4 Συμβουλές για να βγάζετε φωτογραφίες με το κινητό σας

1. Μάθετε πως δουλεύει η κάμερα του κινητού σας

Κατανοήστε πώς λειτουργεί η κάμερα κινητού τηλεφώνου σας και εξοικειωθείτε με τους περιορισμούς της. Ναι, έχει περιορισμούς και συνήθως δεν είναι λίγοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι κάμερες έχουν περιορισμένο εύρος στην ταχύτητα του κλείστρου και σταθερό διάφραγμα, έτσι για να κάνουν τις απαιτούμενες προσαρμογές για να πετύχουν σωστή έκθεση, προσαρμόζουν το ISO, που δεν είναι η καλύτερη λύση, ειδικά όταν δεν υπάρχει πολύ φως.

2. Πετύχετε την σωστή έκθεση

Η τελική σας εικόνα θα είναι πάντα καλύτερη εάν πετύχετε την σωστή έκθεση απευθείας στη φωτογραφική μηχανή: ο κανόνας αυτός είναι ο ίδιος για την κάμερα του κινητού σας αλλά και για μία DSLR των 6000€!
Ακόμη και με όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές και φίλτρα επεξεργασίας, τα θεμελιώδη δεδομένα της έκθεσης παραμένουν τα ίδια. Βγάλτε σωστά την φωτογραφία στη μηχανή και, στη συνέχεια, παίξτε μαζί της αργότερα.
Επιπλέον, οι κάμερες με μικρούς αισθητήρες, όπως αυτές των κινητών, χρειάζονται καλό φως! Χρησιμοποιήστε τον ήλιο, τα φώτα ενός δωματίου και γενικά οποιοδήποτε μέσω, προκειμένου να έχετε αρκετό φως για να πετύχετε την σωστή έκθεση.

3. Προσέξτε το κάδρο σας

Μην τοποθετείται πάντα το αντικείμενο σας στο κέντρο του κάδρου. Πειραματιστείτε,, ακολουθήστε τον κανόνα των Τρίτων, αλλάξτε γωνία και βάλτε φαντασία στο κάδρο σας.
Και να έχετε πάντα υπόψη σας ότι οι φωτογραφίες που βγάζουν τα κινητά, έχουν αναλογίες που είναι πιο μακρόστενες από τα συνηθισμένα μεγέθη εκτύπωσης, αυτό σημαίνει ότι αν θελήσετε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας αυτές θα πρέπει ή να “κοπούν” στα άκρα τους ή θα πρέπει να εκτυπωθούν με λευκές λωρίδες στο χαρτί.

4. Μην χρησιμοποιείτε το ζουμ της κάμερας

Σχεδόν όλες οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων για έχουν αποκλειστικά ψηφιακό ζουμ. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα της εικόνας πιο γρήγορα από το ψηφιακό ζουμ. Η λύση είναι απλή, πηγαίνετε πιο κοντά ή απομακρύνεστε από το αντικείμενο σας για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα γύρω από την φωτογραφία, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του KP Photography Cinematography εύκολα, γρήγορα και φυσικά δωρεάν.

Για να δείτε με τι ασχολούμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς, επισκεφτείτε την σελίδα Όλες οι υπηρεσίες

Και όπως πάντα θα χαρούμε να δούμε τα σχόλια σας και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις.

  • Share

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *