Το δεξί κλικ έχει απενεργοποιηθεί για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
logo

Άλμπουμ Γάμου & Βάπτισης

Τα σύγχρονα άλμπουμ

Η σύγχρονη εκδοχή ενός φωτογραφικού λευκώματος, ή άλμπουμ φωτογραφιών, είναι ένα όμορφο βιβλίο. Τα κλασικά άλμπουμ πριν μερικά χρόνια είχαν διαμερίσματα που οι εικόνες μπορεί να γλιστρούσαν μέσα ενώ άλλα άλμπουμ είχαν βαρύ χαρτί με λεία επιφάνεια που καλύπτονταν με πλαστικά φύλλα, στα οποία τοποθετούνταν οι φωτογραφίες. Σήμερα, στο σύγχρονο άλμπουμ οι φωτογραφίες εκτυπώνονται απευθείας πάνω στις σελίδες του βιβλίου, ενώ οι σύγχρονες μέθοδοι βιβλιοδεσίας μπορούν να δώσουν ενιαίες επιφάνειες εκτύπωσης που φθάνουν τα 30x60cm ή και ακόμη μεγαλύτερες.

  

Άλμπουμ απλά                                                       Άλμπουμ Luxury                                                      Άλμπουμ Prime

Κάθε σελίδα είναι από μόνη της μία φωτογραφία υψηλής ποιότητας που παράγεται με χημική επεξεργασία όπως οι παραδοσιακές φωτογραφίες η με ψηφιακή εκτύπωση σε fine art χαρτί.

Το μέγεθος του σύγχρονου άλμπουμ καθορίζεται από τα “σαλόνια” που περιέχει. Το σαλόνι είναι στην ουσία δύο σελίδες αντικριστά όπως ανοίγει το βιβλίο. Το σαλόνι μπορεί να είναι τελείως επίπεδο καθώς ανοίγει το βιβλίο, χωρίς να σπάζει στην ράχη της βιβλιοδεσίας, ή μπορεί να είναι όπως κάθε κλασικό βιβλίο με σπάσιμο κατά μήκος της ράχης της βιβλιοδεσίας. Η δεύτερη περίπτωση πολλές φορές αναφέρεται και σαν φωτογραφικό βιβλίο (Photo Book).

Κάθε άλμπουμ έχει έναν ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό σαλονιών, προκειμένου να επιτευχθεί η βιβλιοδεσία του, που κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 10-15 σαλόνια. Επίσης, υπάρχει και μέγιστος αριθμός σαλονιών που μπορεί να έχει ένα ψηφιακό άλμπουμ, συνήθως 40-50 σαλόνια.