Φωτογραφία γάμου

Θέλετε φτηνό ή οικονομικό φωτογράφο;

Αν νομίζετε ότι πρόκειται για λογοπαίγνιο, ξανασκεφτείτε το. Η χαμηλή τιμή είναι όντως οικονομία;

Ας είμαστε ξεκάθαροι: οι λαϊκές παροιμίες περί «φτήνιας που τρώει τον παρά» δεν βγήκαν τυχαία. Άλλο πράγμα το φτηνό, άλλο το οικονομικό. Φτηνό είναι κάτι που απλά έχει χαμηλή τιμή. Οικονομικό είναι κάτι που έχει συμφέρουσα τιμή, επειδή αυτό που παίρνεις σε σχέση με αυτό που πληρώνεις βρίσκονται σε ισορροπία, πρόκειται δηλαδή για μια δίκαιη και έντιμη συναλλαγή.

Φτηνός θα είναι σίγουρα ο “επαγγελματίας” φωτογράφος που δεν έχει έδρα, δεν έχει φορολογικά στοιχεία, είναι αυτός που όταν εμφανιστούν οι ελεγκτές της εφορίας ή του ΕΦΚΑ στην εκκλησία ή στην δεξίωση, θα πρέπει να τρέξει να κρυφτεί ή να το παίξει καλεσμένος για να ξεφύγει. Είναι ο “επαγγελματίας” που θα σας δώσει ραντεβού στην καφετέρια για να σας παρουσιάσει την δουλειά του. Ναι αυτός ο “επαγγελματίας” φωτογράφος μπορεί να είναι πραγματικά πολύ φτηνός.

Αλήθεια, θα δίνατε ραντεβού με κάποιον “ επαγγελματία” για να διαλέξετε το νυφικό σας σε μία καφετέρια γιατί έτσι μπορεί να είναι πιο φτηνός από τους άλλους; Θα επιλέγατε τα προσκλητήρια του γάμου σας ή τις μπομπονιέρες και τον στολισμό στο τραπεζάκι της καφετέριας ανάμεσα στους καφέδες γιατί έτσι ο “επαγγελματίας” μπορεί να έχει πιο χαμηλές τιμές;

Μάλλον όχι και αφού δεν θα το κάνατε για όλα αυτά γιατί να το κάνετε για τις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου σας, το κύριο εργαλείο με το οποίο θα “ζήσετε” ξανά στο μέλλον την μοναδική αυτή ημέρα.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος που σέβεται τον εαυτό του, θα σας παρουσιάσει την δουλειά του στην έδρα του, στο “βασίλειο” του, εκεί που με το μεράκι του και τον κόπο του έχει φροντίσει να παρουσιάσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τον τρόπο αυτό δείχνει σεβασμό του προς εσάς και τις επιθυμίες σας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν είναι κάποιος που ψάχνει για μία αρπαχτή, αλλά έχει επενδύσει στη δουλειά του και στο μέλλον του. Σίγουρα έναν τέτοιο άνθρωπο θα θέλατε μαζί σας την ημέρα του γάμου σας.

Πριν ρωτήσετε «πόσο κάνει» κάτι, αναρωτηθείτε τι γνωρίζετε γι’ αυτό και τι πραγματικά αγοράζετε. Ζητήστε από τον επαγγελματία φωτογράφο να σας αναλύσει  την δουλειά του. Δείτε τις δουλειές του, ρωτήστε για τον εξοπλισμό του, μάθετε πόσο χρόνο αφιερώνει στην διαλογή και επεξεργασία των εικόνων του, έχει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια παράδοσης της δουλειάς του, παρέχει εγγύηση για την παράδοση της δουλειάς του.

Το άλμπουμ, το βασικό “εργαλείο” που θα αποθηκεύσει για πάντα τις όμορφες αναμνήσεις της ημέρας του γάμου σας, έχει τόσες πολλές παραλλαγές που μπορεί εύκολα κάποιος να χαθεί. ΔΕΝ είναι όλα τα άλμπουμ ίδια! Υπάρχουν φτηνά άλμπουμ με πλαστικό εξώφυλλο και αμφιβόλου ποιότητας εκτύπωση που παραδίδονται σε πλαστική σακούλα, υπάρχουν όμως και άλμπουμ υψηλής ποιότητας κατασκευής, χειροποίητα, που η εκτύπωση τους γίνεται με σύγχρονες ψηφιακές προδιαγραφές και είναι μοναδικής ποιότητας και αισθητικής αντικείμενα, στολίδια, που θα αποθηκεύσουν για πολλά χρόνια (γενιές ολόκληρες) τις αναμνήσεις του γάμου σας.

Οι μεγάλες διαφορές στις τιμές δεν είναι απαραίτητα δείγμα ότι ο πιο ακριβός αισχροκερδεί. Αν βρίσκετε μεγάλες αποκλίσεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν αγοράζετε το ίδιο πράγμα.

Εκτιμήστε το service, τον τρόπο παρουσίασης, τη συμπεριφορά, τον επαγγελματισμό και – κυρίως – τη μεταξύ σας χημεία. Τη μεγάλη ημέρα, αυτά θα παίξουν ανεκτίμητο ρόλο.

Μια έντιμη σχέση συνεργασίας απαιτεί και τα δύο μέρη να είναι κερδισμένα. Εσείς θα κερδίσετε ένα συνεργάτη που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας κι αυτός χρήματα και καλή φήμη από τις συστάσεις που θα του δώσετε. Και οι δύο όμως, έχετε τον ίδιο στόχο. Την επιτυχία του δικού σας γάμου!

Επισκεφτείτε την σελίδα μας Φωτογραφία Γάμου και δείτε τι μπορούμε να σας προσφέρουμε εμείς την ημέρα του γάμου σας.

Σας προτείνουμε επίσης να διαβάσετε το άρθρο 8 συμβουλές για την επιλογή φωτογράφου γάμου

By Published On: 24 Απριλίου, 2024Categories: ΕνημέρωσηΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλετε φτηνό ή οικονομικό φωτογράφο;

Share This Story, Choose Your Platform!